Har du inget jobb inför sommaren? - Så här kan du tjäna extra pengar ändå

Sommaräng

En del kanske tycker att sommarjobb är en självklarhet eller ett måste, men så är det inte för alla. De som är motiverade och måste ha ett sommarjobb börjar varje år med att söka mängder med jobb för att under våren säkra sin arbetsplats för sommaren. De mindre motiverade kan när sommaren börjar närma sig komma på sig själva med att det skulle vara kul med en inkomst under sommaren, men de har ännu inte tagit sig i kragen och sökt jobb.

För att öka sina chanser till ett sommarjobb borde man under tidig vår engagera sig i att söka dem och för att få ett får man inte ge upp fören man har ett. Men livet går inte under för att man inför en sommar inte har förberett sig och skaffat ett jobb eller annat sätt att få in extra pengar.

Första tipset till dig som i april ännu inte har sommarjobb

Kolla runt på internet, hos dina vänner, m.fl. om det finns någon som fortfarande, då här nära inpå sommaren, söker arbetare. Du har fortfarande chansen att få ett jobb, även om dem är små. Ge inte upp och kämpa för ett jobb om det är vad du vill ha/behöver.

Tjäna pengar under sommaren utan sommarjobb

Om det i slutändan blir så att du inte har något sommarjobb men fortfarande behöver pengar så finns det några saker du kan göra. Vad du kan göra beror lite på hur gammal du är. Är du under 18 år så har du inte samma möjligheter som någon som är över 18 år har.

Bli egenanställd under sommaren

(detta är för de som är över 18 år)
Kom på olika saker du kan tänkas göra för pengar, kanske kan du klippa gräs, skapa en hemsida, mm. Du kan alltså göra tjänster åt olika människor och på ett smidigt sätt fakturera dem så att allt blir rätt och riktigt efter skatteverkets regler. Företag som du kan vara egenanställd igenom är till exempel; Frilans Finans, Cool Company och Firmify. Självklart finns det andra som du kan hitta och använda dig av om de skulle passa dig bättre.

OBS! Tänk på att du som egenanställd betalar alla avgifter som skatteverket vill ha, detta innebär att du måste fakturera lite för att få ut några pengar. Du kan enkelt på de ovan nämnda företagens hemsidor hitta hur mycket du får beroende på hur mycket du fakturerar.

Sök extrajobb istället för sommarjobb

Om du istället för att stirra dig blind på att hitta ett sommarjobb försöker hitta ett extrajobb som du kan fortsätta med efter att sommaren är slut så ökar möjligheterna till vad du kan söka. Du kan bli reklamutdelare, jobba vid olika event, jobba som mentor/extra lärare eller något annat där det alltid behövs extra arbetare. Eftersom det är ett extrajobb du söker och inte ett sommarjobb så kan du söka även om det är april, tiden på året spelar ingen roll.

Ovanliga extrajobb
Om man inte är så beroende av sin extra inkomst utan mer vill ha kull och tjäna en slant på samma gång så kan man satsa på några lite mer ovanliga extrajobb. Dessa jobb är oftast bara för enskilda tillfällen och ger ingen “stadig” inkomst. Dessa ovanliga extrajobben är statist och modell. Du kan hitta statist jobb på till exempel statist.com och modelljobb kan du hitta lite varstans på nätet, men var kritisk och försök syna de som bluffar.

Tjäna extra pengar genom internet

Idag finns oändliga möjligheter att tjäna pengar på bara genom att ha en dator med internet. Vissa är snabbare än andra och det är alltid viktigt att var källkritisk och inte gå på allt där det står att man kan tjäna pengar snabbt. Om du tycker om att skriva så skulle du kunna börja blogga, när du bloggar kan du sedan på olika sätt tjäna pengar, det kan dock vara bra att läsa på lite om hur man tjänar pengar på att blogga. Tycker man inte om att skriva så kan man tjäna pengar genom att göra vissa enkätundersökningar och liknande där du erbjuds pengar för ditt deltagande.Med internet så är det bara du som sätter gränserna.

Följ oss på Facebook, Twitter eller Google+ för ännu mer läsning!

Skriven av Ellinor Westin, 2016-05-03
Ellinor gör sin praktik hos oss på CareerOn. Praktiken är en del av hennes utbildning Media, Engelska och Globalisering på Södertörns Högskola. Hon är en nyfiken, kreativ och ordningsam tjej som innan sina studier har testat på olika jobb för att hitta rätt.
0 kommentarer