Följ oss på Facebook eller Twitter för studietips och information

Ansök till

När du börjar plugga börjar också din karriär. Vill du få tips om passande praktik, traineeprogram eller deltidsjobb kan du fylla i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'.

Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Kvalificerad säljare för optikbranschen, Norrtälje OptikCentrum

Hösten 2017 startar yrkeshögskoleutbildningen till Kvalificerad säljare för optikbranschen.

Utbildningen till kvalificerad säljare för optikbranschen är på ett år, 200 YH-poäng. Vi hälsar dig välkommen in i en bransch där du får arbeta med teknik, mode, sälj och framförallt att möta människor och erbjuda olika lösningar på ett för kunden upplevt synproblem.

Efter utbildning

Efter avslutad utbildning arbetar du med att ge kunden kvalificerad vägledning vid köp av personligt anpassade glasögon och kontaktlinser. Tillsammans med kunden görs en analys av kundens olika synbehov. Kanske behöver kunden ett par glasögon för att arbeta vid dator med, och ett par för att läsa böcker på sin fritid, för att kunna ha en aktiv fritid diskuterar ni användning av kontaktlinser. Naturligtvis diskuterar ni även vardagsglasögonen som sitter som ett smycke i ansiktet och finns där från morgon till kväll. En viktig del i arbetet är att göra de förmätningar innan leg. optiker startar sin del av arbetet med att göra en refraktionsbestämning.

Därefter går du tillsammans med kund igenom de olika alternativ som finns i valet av glas. Är det ett progressivt glas ni valt, är det ytterligare mätningar som ska utföras för att sliperiet ska tillverka rätt optiskt glas? Under samtalet med kunden kan det tänkas att du får svara på frågor om olika typer av synrelaterade laserbehandlingar och andra operationer som rör ögonen.

När väl beställningen är gjord och glasögonen kommer från sliperiet är det ytterligare kvalitetskontroller som ska utföras. Mäter glasen rätt enligt leg. optikers recept? Är glasen snyggt inslipade?

Om Norrtälje OptikCentrum

Norrtälje Optikcentrum ger dig en utbildning med mycket goda chanser till jobb!

Utbildningen är skräddarsydd efter branschens behov och chanserna till jobb efter examen är mycket goda. Genom det europass som du får på en YH-utbildning har du dessutom möjlighet att söka jobb i hela Europa! Utbildningen är ett år lång, kostnadsfri och CSN-berättigad och bedrivs på heltid i Norrtälje, ca sju mil norr om Stockholm. En stor del av utbildningen utgörs av praktik (LIA) då du får chansen att skapa viktiga kontakter inom branschen. 

Relaterade artiklar

Vill du göra som 893 andra den senaste månaden?

När du börjar plugga börjar också din karriär. Vill du få tips om passande praktik, traineeprogram eller deltidsjobb kan du fylla i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'.

Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

×
Ställ en fråga