Följ oss på Facebook eller Twitter för studietips och information

Ansök till

När du börjar plugga börjar också din karriär. Vill du få tips om passande praktik, traineeprogram eller deltidsjobb kan du fylla i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'.

Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Installationselektriker - Teknikutbildarna

Vad tycker eleverna om våra elektrikerutbildningar?
Se våra elever intervjuas om hur de tycker att det är att läsa till elektriker hos oss.


Distansutbildning Gå mot en ljus framtid genom att utbilda dig till installationselektriker. Som installationselektriker drar du in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier.

En installationselektriker har ett spännande arbete. På nybyggen lägger du ut rör som gjuts in i betongkonstruktionen, monterar in elcentraler där elströmmen ska tas emot och sätter upp kabelstegar och drar kablar. Senare under byggtiden drar du ledningar i rören, sätter upp strömbrytare och vägguttag och monterar upp belysning. En installationselektriker drar också fram ström till fläktar, värmeanläggningar och belysning och ansluter kylskåp och spisar. Om du arbetar med ombyggnad ingår också att ta bort gamla ledningar. Till din hjälp i arbetet har du ritningar och scheman.

Har du tidigare läst något/några ämnen från elprogrammet så bör du kontakta ECY för en kostnadsfri validering så att du uppnår branschkraven för erhållande av certifikatet Elektriker.

Endast ett certifikat, "Elektriker", kommer att utfärdas i och med de nya gemensamma branschkraven fr o m hösten 2007.

Våra elever läser nedanstående kurser som en distansutbildning. Det är 5 laborationsveckor, spritt över studieperioden som våra elever skall vara på plats i vår skolverksamhet. Av studieplaneringen framgår när träffarna för installationselektriker är inplanerade. Vi upprättar tillsammans med deltagaren en studieplan där varje delkurs planeras i detalj. Om företagsförlagda kurser ingår i studieplanen och deltagaren inte har kontakt med ett elföretag så kan vi hjälpa till med detta.

De teoretiska ämnena som Elinstallation grund, Elkunskap och Säkerhetssystem skall du läsa samtidigt som du gör din praktik, cirka 10 veckor ute på ett företag.

När du är klar med samtliga teoretiska ämnen och gjort din praktiktid så återstår 1 600 timmars lärlingstid (40 veckor) på ett branschanslutet företag. Under tiden har du lärlingslön.

Betyg

Betyg anges fr o m 1 juli 2016 med A-F för elektrikerkurserna. Efter godkänt prov erhålles nationellt betyg som utfärdas av Vuxenutbildningen.

För att kunna söka studiestöd/studiemedel för installationselektriker så skall du ha din utbildning finansierad antingen av Vuxenutbildningen i din hemkommun eller ett företag.

Är du arbetslös och uppbär A-kassa och vill studera så kontakta din A-kassa och kontrollera vilka möjligheter det finns till distansstudier.

Startdatum
Kontinuerlig intagning.

Kursansökan
Vi bekräftar din kursansökan. Kursansökningsblanketter hittar du här. För att läsa mer om ansökan till utbildningen installationselektrikerfölj länken.

Kursinformation
Kontakta oss för prisuppgift och mer information på telefon. Kontaktuppgifterhittar du nedan eller via länken.

Mer
Mer information om vad det innebär att läsa en elektrikerutbildning hittar du här.

Relaterade artiklar

  Vill du göra som 893 andra den senaste månaden?

  När du börjar plugga börjar också din karriär. Vill du få tips om passande praktik, traineeprogram eller deltidsjobb kan du fylla i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'.

  Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

  Villkor

  ×
  Ställ en fråga