Följ oss på Facebook eller Twitter för studietips och information

Ansök till

När du börjar plugga börjar också din karriär. Vill du få tips om passande praktik, traineeprogram eller deltidsjobb kan du fylla i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'.

Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

Frisörutbildning på Björn Axén Academy

Att bli frisör handlar inte bara om att kunna klippa och färga hår. Det är så mycket mer! Frisörutbildningen på Björn Axén Academy ansvarar för att utbilda eleverna i alla de moment som en frisör står inför i sitt dagliga arbete. Frisöryrket utgör en del av en bransch där modet svänger snabbt och detaljer kommer och går. 

"Alla lärarna har en enorm kunskap och glädje och stolthet inför yrket. Det smittar av sig och man blir lätt inspirerad. Bra att vi får jobba med så olika produkter."
Hampus

Frisörutbildning på Björn Axén Academy anpassas därför löpande i så väl undervisningsform som innehåll. Allt för att du som kursdeltagare ska känna dig trygg med att du behärskar det senaste inom frisöryrket men även de tidlösa klassiska teknikerna. Som ett led i den ständiga utveckling har man även introducerat make-up och extensions på schemat.

Praktik ger dig viktig erfarenhet

Under den ca 48-veckor långa Frisörutbildningen på Björn Axén Academy arbetar du koncentrerat under ett år i skolans lokaler innan det är dags för cirka 10 månaders praktik på salong. Därefter är du tillbaka på skolan för 3 veckors Björn Axén Examen- och gesällförberedande utbildning som avslutas med att du genomför Björn Axén Examen. Det innebär att den sammanlagda utbildnings- och praktiktiden är ca 2 år.

På Frisörutbildningen på Björn Axén Academy arbetar man aktivt med att förbereda alla elever inför gesällen, frisörernas ”körkort”. Har du klarat av skolans tuffa examenskrav så klarar du även gesällprovet. Kostnaden för gesällprovet ingår naturligtvis i kursavgiften.

Frisörutbildningen på Björn Axén Academy är godkänd av Sveriges Frisörföretagare (SFF) och Handels. 

Björn Axén Academy

Björn Axén har arbetat med frisörutbildning i Stockholm i över 50 år. Med vårt starka varumärke har vi inte råd att utbilda dåliga hantverkare.

2004 startade vi Björn Axén Academy med syftet att utbilda riktigt duktiga frisörer som är eftertraktade på arbetsmarknaden. År 2010 startade vi vår uppskattade kursverksamhet för frisörer med syftet att inspirera och utbilda. Nu har vi utökat vårt utbud med både påbyggnadskurser för frisörer och makeup-utbildningar.

Genom den gedigna kompetens som finns inom Björn Axén så vill vi föra den hantverkskunskapen vidare till våra elever och ge en ytterst bred utbildning. Många av våra duktiga lärare har vunnit både svenska och internationella priser för sin yrkesskicklighet.

År 2015 tilldelades Björn Axén Academy Best Continental Academy - Nordic Region av Intercoiffure Mondial - The world of best hairdressers

Relaterade artiklar

Vill du göra som 893 andra den senaste månaden?

När du börjar plugga börjar också din karriär. Vill du få tips om passande praktik, traineeprogram eller deltidsjobb kan du fylla i din e-postadress nedan innan du klickar på 'Ansök nu'.

Men känn inget tvång, det är helt upp till dig!

Villkor

×
Ställ en fråga